SITE LOGO
Устав АсВАП - Форум
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: ZERO  
Форум » Форум АСВАП » Публикация и обсуждение основных документов » Устав АсВАП
Устав АсВАП
ZEROДата: Четверг, 08.03.2007, 20:54 | Сообщение # 1
Модератор
Группа: Модераторы
Сообщений: 18
Статус: Offline
Статут "Асоціації Внутрішніх Автоперевізників"України"

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням Загальних Зборів

членів Асоціації внутрішніх

автомобільних перевізників

України

протокол № _____

від „ 3 ” березня 2007 року

СТАТУТ

Асоціації внутрішніх автомобільних перевізників України

(АсВАП України)

1. Загальні положення

1.1. Асоціація внутрішніх автомобільних перевізників України (АcВАП України) (далі – Асоціація) є добровільним об`єднанням юридичних осіб і фізичних осіб – суб`єктів підприємницької діяльності, що здійснюють перевезення вантажів та пасажирів внутрішнім автомобільним сполученням, а також інших підприємств, за характером своєї діяльності пов`язаних з автомобільними перевезеннями та автомобільним транспортом.

1.2. Асоціація створена з метою сприяння розвитку внутрішньо-українських перевезень вантажів та пасажирів, координації діяльності членів Асоціації, представлення та захисту їх інтересів в органах державної влади та всеукраїнських і міжнародних організаціях автомобільних перевізників.

1.3. Асоціація є недержавною неприбутковою гарантійною самоврядною організацією, яка об’єднує суб`єктів господарської діяльності усіх форм власності (далі – члени Асоціації), що здійснюють перевезення вантажів та пасажирів автомобільним транспортом, а також інших юридичних і фізичних осіб, які по роду своєї діяльності пов`язані з автомобільними перевезеннями.

1.4. Участь в Асоціації не обмежує її учасників в комерційній, громадській та будь-якій іншій діяльності, що не заборонена законодавством.

1.5. Асоціація є юридичною особою, має свій баланс, печатку, штампи, символіку, відкриває рахунки в банках, працює на умовах госпрозрахунку або самоокупності. Асоціація володіє майном на правах власності, може від свого імені набувати права і нести обов’язки, бути позивачем і відповідачем у судових органах.

1.6. Асоціація має право утворювати філії, представництва, унітарні підприємства, а також бути учасником (засновником) господарських товариств.

1.7. Отримані Асоціацією грошові кошти направляються на виконання її статутних цілей та задач.

1.8. Асоціація не несе відповідальності за зобов’язання її членів, крім випадків, прямо встановлених законом, або договором.

1.9. Члени Асоціації не несуть відповідальності за зобов’язання Асоціації, крім випадків прямо встановлених законом, або договором.

1.10. Асоціація відповідає за своїми зобов’язаннями власним майном, на яке згідно із законодавством України може бути накладено стягнення.

1.11. Асоціація має повну офіційну назву:

українською мовою – „Асоціація внутрішніх автомобільних перевізників України”;

скорочено – „АсВАП України”;

англійською мовою – „Association of Internal Automobile Carriers of Ukraine”;

скорочено – „AsIAC” (AsVAP).

1.12. Юридична адреса: місто Маріуполь, вулиця Макара Мазая, будинок 37,а

2. Основні принципи діяльності, мета та завдання Асоціації

2.1. Асоціація діє на підставі та у повній відповідності до чинного законодавства України, міжнародних договорів, інших нормативно-правових актів та цього Статуту. Асоціація у своїй діяльності керується також внутрішніми правилами, процедурами, регламентами, положеннями та іншими актами, що затверджуються органами Асоціації відповідно до їхньої компетенції на основі таких принципів:

2.1.1. Законності.

2.1.2. Компромісного вирішення питань з урахуванням спільних інтересів членів Асоціації.

2.1.3. Довіри та взаємодопомоги у стосунках між членами Асоціації.

2.1.4. Обов’язкового виконання рішень, прийнятих Загальними Зборами (Конференцією) членів Асоціації.

2.2. Мета та завдання Асоціації.

2.2.1. Захист прав та законних інтересів членів Асоціації, забезпечення правових гарантій їх діяльності.

2.2.2. Забезпечення господарських потреб членів Асоціації, в т.ч. забезпечення укладання довгострокових договорів на максимально вигідних умовах на постачання паливно-мастильними матеріалами, запасними частинами, страхування автотранспорту, цивільно-правової відповідальності, тощо.

2.2.3. Координація господарської діяльності членів Асоціації, яка пов`язана з внутрішніми автомобільними перевезеннями вантажів та пасажирів, створення та протиставлення іноземним автомобільним перевізника конкурентно-спроможної системи на внутрішньо українському ринку перевезень.

2.2.4. Надання членам Асоціації гарантій та поручительства в рамках укладання договорів на автомобільні перевезення, як перед державними установами, у випадках передбачених законодавством, так і перед іншими підприємствами, установами, організаціями, незалежно від їх форм власності.

2.2.5. Взаємодія з органами законодавчої та виконавчої влади щодо створення правової бази та вдосконалення існуючих нормативно-правових актів по забезпеченню здійснення внутрішніх автомобільних перевезень вантажів та пасажирів.

2.2.6. Взаємодія з державними органами та органами місцевого самоврядування з питань формування транспортної політики, реалізації функцій регулювання ринку внутрішніх автомобільних перевезень, встановлення економічно-обґрунтованих тарифів на автомобільні перевезення, забезпечення умов добросовісної конкуренції в інтересах вітчизняних внутрішньо-українських автоперевізників.

2.2.7. Створення діючої системи надання екстреної всебічної допомоги членам Асоціації у разі виникнення надзвичайних ситуації на дорогах (ДТП, поломки, грабіж, пожежі, стихійні лиха, тощо).

2.2.8. Надання допомоги членам Асоціації в отриманні від законодавчо уповноважених на то органів довідок (висновків) про настання обставин непереборної сили („форс-мажор”) в рамках виконання договорі автомобільних перевезень, а також істотної зміни обставин, якими сторони керувались під час укладання зазначених договорів.

2.2.9. Надання членам Асоціації аналітичної, довідково-методичної, кон’юнктурно-економічної інформації з питань внутрішньодержавних автомобільних перевезень вантажів та пасажирів, транспортно-експедиційного та експедиторського обслуговування.

2.2.10. Надання членам Асоціації постійної правової допомоги.

2.2.11. Професійна підготовка й перепідготовка водіїв, спеціалістів, керівників, які зайняті в галузі автомобільних перевезень, транспортно-експедиційного та експедиторського обслуговування.

2.2.12. Встановлення взаємодовіри, надійності, порядності та ділового партнерства у взаємовідносинах між членами Асоціації, забезпечення дотримання ними Кодексу честі автомобільних перевізників.

2.3. Для виконання зазначених завдань Асоціація:

2.3.1. Розробляє і вносить пропозиції та зауваження до органів державної влади під час розгляду проектів законодавчих і нормативних актів, які стосуються статутної діяльності Асоціації.

2.3.2. Організовує та підтримує плідну співпрацю з Верховною Радою України, Адміністрацією Президента України, Кабінетом міністрів України, Міністерством транспорту та зв’язку України, Державною митною службою України, Державною податковою адміністрацією України, іншими органами державної влади та місцевого самоврядування.

2.3.3. Співпрацює з Міністерством транспорту та зв’язку України у сфері вироблення основних напрямків автотранспортної політики на ринку внутрішньодержавних перевезень.

2.3.4. Підтримує та розвиває ділові контакти з Українською спілкою промисловців і підприємців, Торгово-промисловою палатою України, іншими національними та міжнародними організаціями.

2.3.5. Співпрацює із засобами масової інформації, проводить прес-конференції, видає інформаційні бюлетені, нормативно-довідкові видання з питань діяльності Асоціації та її членів, створює і підтримує власні друковані та електронні інформаційні органи.

2.3.6. Здійснює інформаційне забезпечення членів Асоціації про умови перевезення вантажів і пасажирів, та їх зміни.

2.3.7. Здійснює господарську діяльність у відповідності до покладених на Асоціацію завдань.

2.3.8. Створює при Асоціації Третейський суд.

2.3.9. Укладає договори з нафтопереробними підприємствами щодо безперебійного забезпечення членів Асоціації паливно-мастильними матеріалами на максимально вигідних умовах.

2.3.10. Укладає договори з підрозділами МНС, МВС, МОЗ, станціями технічного обслуговування, мережами АЗС, іншими організаціями та установами щодо цілодобового надання екстреної всебічної допомоги членам Асоціації у разі виникнення надзвичайних ситуації на дорогах.

2.3.11. Самостійно або спільно з органами державної влади, органами місцевого самоврядування та зацікавленими організаціями організовує конференції, семінари, заходи з обміну досвідом роботи, сприяє встановленню ділових контактів.

2.3.12. Вивчає і поширює передовий досвід, надає рекомендації щодо ефективного виконання автомобільних перевезень.

2.3.13. Залучає учасників Асоціації до участі в заходах, що проводяться органами державної влади з метою розвитку ділових стосунків.

2.3.14. Веде недержавний реєстр українських підприємств (за їх згодою) працюючих у сфері автомобільних перевезень та автомобільного транспорту, фінансовий стан яких свідчить про їх надійність як партнерів у підприємницькій діяльності.

2.4. Асоціація має право:

2.4.1. Укладати з юридичними та фізичними особами в Україні та за її межами угоди, пов’язані з діяльністю Асоціації.

2.4.2. Займатися зовнішньоекономічною діяльністю з метою надання послуг учасникам Асоціації щодо представлення їх інтересів в міжнародних організаціях.

2.4.3. Надавати учасникам Асоціації необхідні послуги, пов’язані з представництвом їх інтересів перед третіми особами.

2.4.4. Входити до складу міжнародних автомобільних об’єднань країн Європи і світу, співпрацювати з аналогічними об’єднаннями.

2.4.5. Організовувати курси й навчальні центри з підготовки та підвищення кваліфікації керівників, спеціалістів, водіїв, а також консультативні та інформаційні служби.

2.4.6. Займатися рекламно-інформаційною діяльністю.

2.4.7. Направляти працівників Асоціації та інших відомств у відрядження по країні та за кордон і приймати представників іноземних фірм та організацій для вирішення питань, пов’язаних з діяльністю Асоціації.

2.4.8. Оскаржувати в установленому порядку дії державних, інших органів і організацій, що порушують права або законні інтереси Асоціації та її учасників.

2.4.9. Виплачувати членські внески іншим організаціям, членом яких є Асоціація.

2.4.10. З метою захисту економічних інтересів учасників Асоціації запроваджувати та здійснювати заходи збереження конфіденційної інформації та захисту відомостей, що складають комерційну таємницю, згідно з чинним законодавством України.

3. Члени Асоціації

3.1. В Асоціацію можуть входити дійсні та асоційовані члени.

3.2. Дійсними членами Асоціації (з правом вирішального голосу) можуть бути суб`єкти господарської діяльності всіх форм власності, які зареєстровані на території України, здійснюють перевезення вантажів та пасажирів автомобільним транспортом, яким володіють на правах приватної власності або оренди, визнають Статут, цілі і задачі Асоціації та виконують перед нею свої членські зобов`язання.

3.3. Асоційованими членами Асоціації (з правом дорадчого голосу) можуть бути суб`єкти господарської діяльності всіх форм власності, що зареєстровані на території України, які за характером своєї діяльності пов`язані з автомобільними перевезеннями, автомобільним транспортом і здатні сприяти в реалізації цілей та задач Асоціації, а також іноземні підприємства, установи, організації.

3.4. Прийняття в дійсні та асоційовані члени Асоціації здійснюється Радою Асоціації, на підставі заяви, яка подається на ім`я Президента Асоціації, про вступ до Асоціації, та доданого до нього комплекту документів.

3.5. Питання про прийом в члени Асоціації виноситься Президентом Асоціації на найближче, з моменту подання заяви про вступ, засідання Ради Асоціації.

3.6. Рішення про прийом в члени Асоціації приймається Радою Асоціації простою більшістю голосів.

3.7. Підприємство вважається прийнятим в члени Асоціації з моменту прийняття про це рішення Радою Асоціації та сплатою вступного внеску. Вступний внесок сплачується не пізніше 10 днів з моменту прийняття рішення Радою Асоціації.

3.8. Підприємствам, які були прийняті в члени Асоціації Секретаріатом Асоціації видається „Свідоцтво про членство в Асоціації”, форма якого затверджується Радою Асоціації.

3.9. Всі члени Асоціації сплачують вступні та членські внески у розміру та в порядку, встановленому Радою Асоціації.

3.10. Член Асоціації, який порушує Статут Асоціації, чинить некоректні дії, що негативно впливають на престиж інших членів Асоціації, порушує Кодекс честі автомобільних перевізників, своїми діями веде до розколу об’єднання та розподілу майна, наносить матеріальну та моральну шкоду Асоціації, грубо порушив (крім зобов’язань щодо сплати внесків) будь-яке положення Статуту або іншого нормативного документу, не виконав рішення Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації, а також у випадках несплати без поважних протягом двох кварталів встановлених членських внесків або інших платежів, що підлягають сплаті, може бути виключений з Асоціації. Виключення з членів Асоціації здійснюється також у випадках ліквідації юридичної особи, припинення діяльності в сфері автомобільних перевезень, або за власним бажанням, згідно з поданою письмовою заявою на ім`я Президента Асоціації.

3.11. Виключення з Асоціації дійсних та асоційованих членів здійснюється за рішенням Ради Асоціації.

3.12. Рішення про виключення з Асоціації членів Асоціації приймається Радою Асоціації простою більшістю голосів.

3.13. Питання про виключення з Асоціації членів Асоціації порушується на підставі подання Президента Асоціації, або обґрунтованої заяви будь-кого з дійсних членів Асоціації.

3.14. Інформація про прийняття в члени Асоціації та виключення з Асоціації розміщується в друкованих та електронних засобах інформації Асоціації.

3.15. Члени Асоціації реалізують свої права й законні інтереси, а також виконують свої обов’язки перед Асоціацією безпосередньо через керівника підприємства, організації або громадянина – суб’єкта підприємницької діяльності.

3.16. Права та обов`язки членів Асоціації:

3.16.1. Члени Асоціації мають право:

3.16.1.1. Брати участь у роботі над документами, що визначають головні напрямки діяльності Асоціації, подавати до Ради Асоціації пропозиції, спрямовані на захист інтересів і поліпшення діяльності Асоціації та її членів.

3.16.1.2. Користуватися інтелектуальними розробками й матеріально-технічними засобами, а також послугами, консультаціями і рекомендаціями, що надає Секретаріат Асоціації.

3.16.1.3. Добровільно вийти з членів Асоціації, письмово попередивши Президента Асоціації про це не пізніше, ніж за три місяці, або тимчасово призупинити свою участь в Асоціації на період не менше 12 місяців згідно із заявою встановленого зразку. В цей період перевізник не користується послугами Асоціації, не сплачує членських внесків і не має права вирішального голосу.

3.16.2. Дійсні члени Асоціації мають право:

3.16.2.1. Обирати керівні органи Асоціації та бути обраними до них.

3.16.2.2. Брати участь у Загальних Зборах (Конференції) членів Асоціації.

3.16.2.3. Обирати делегатів на Конференцію членів Асоціації.

3.16.2.4. Подавати пропозиції до порядку денного Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації.

3.16.2.5. Користуватися послугами, що надаються Асоціацією на пільгових умовах.

3.16.2.6. Одержувати підтримку Асоціації під час розгляду спірних питань в органах державної влади та судових органах.

3.16.3. Асоційовані члени Асоціації мають право:

3.16.3.1. Бути присутніми на Загальних Зборах (Конференції) членів Асоціації, висловлювати свою думку по питання, які обговорюються, без права участі в голосуванні.

3.16.3.2. Вносити на розгляд Ради Асоціації пропозиції з питань, що входять до компетенції Асоціації.

3.16.4. Члени Асоціації зобов`язані:

3.16.4.1. Дотримуватись Статуту і виконувати рішення, що приймаються Загальними Зборами (Конференцією) членів Асоціації та Радою Асоціації, а також Кодексу честі автомобільних перевізників.

3.16.4.2. Виконувати вимоги Статуту Асоціації, положення регулятивних актів та рішень органів управління Асоціації, обов‘язкових до виконання членами Асоціації.

3.16.4.3. Брати активну участь у реалізації основних напрямків та завдань Асоціації.

3.16.4.4. Розвивати співробітництво між членами Асоціації на основі доброзичливості, взаємної поваги і підтримки, безумовного виконання рішень Третейського Суду Асоціації та взаємних зобов’язань.

3.16.4.5. Вчасно сплачувати членські внески та оплачувати послуги, які надає Секретаріат Асоціації, а також перераховувати кошти у спеціальні фонди Асоціації, що створені за рішенням Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації, виконувати інші матеріальні зобов’язання, які випливають з діяльності Асоціації.

3.16.4.6. Своєчасно й оперативно надавати Асоціації на її запит дані, що не становлять комерційної таємниці, а також самостійно повідомляти про реорганізацію підприємства, зміну його назви, адреси чи керівників, службових телефонів, тощо.

4. Органи управління та контролю Асоціацією

4.1. Управління Асоціацією здійснюють:

4.1.1. Загальні збори (Конференція) членів Асоціації.

4.1.2. Рада Асоціації.

4.1.3. Президент Асоціації.

4.2. Контроль за діяльністю Асоціації здійснює Ревізійна комісія.

4.3. Виконавчим органом Асоціації є Секретаріат Асоціації.

4.4. Вищим керівним органом Асоціації є Загальні збори (Конференція) членів Асоціації.

5. Загальні збори (Конференція) членів Асоціації

5.1. Загальні збори членів Асоціації проводяться не рідше одного разу на п`ять років.

5.2. Позачергові (повторні) Загальні Збори членів Асоціації проводяться:

5.2.1. За рішенням Конференції членів Асоціації.

5.2.2. За рішенням 2/3 членів Ради Асоціації.

5.2.3. На вимогу більшості членів Ревізійної комісії.

5.2.4. На вимогу 1/3 дійсних членів Асоціації.

5.3. Конференція членів Асоціації проводиться кожного року між Загальними Зборами членів Асоціації.

5.4. Делегати на Конференцію обираються членами Асоціації в порядку та за квотою, встановленими Радою Асоціації.

5.5. Позачергові (повторні) Конференції членів Асоціації проводяться:

5.5.1. За рішенням 2/3 членів Ради Асоціації.

5.5.2. На вимогу більшості членів Ревізійної комісії.

5.5.3. На вимогу 1/3 дійсних членів Асоціації.

5.6. До компетенції Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації належить:

5.6.1. Прийняття Статуту Асоціації, внесення до нього змін та доповнень.

5.6.2. Затвердження :

5.6.2.1. Положення „Про третейський суд Асоціації” та його регламенту.

5.6.2.2. Порядку ведення недержавного реєстру українських підприємств (за їх згодою) працюючих у сфері автомобільних перевезень та автомобільного транспорту, фінансовий стан яких свідчить про їх надійність як партнерів у підприємницькій діяльності.

5.6.3. Обрання та дострокове припинення повноважень членів Ради Асоціації та членів Ревізійної Комісії Асоціації.

5.6.4. Визначення пріоритетних напрямків діяльності Асоціації.

5.6.5. Розгляд і затвердження звітів Ради, Президента та Ревізійної комісії Асоціації, в тому числі – річного звіту, річного бухгалтерського балансу, кошторису фінансово-господарської діяльності Асоціації.

5.6.6. Затвердження рішення Ради Асоціації по розподілу прибутку Асоціації.

5.6.7. Делегування Раді Асоціації або Президенту Асоціації певної частини повноважень, що належить Загальним Зборам Асоціації.

5.6.8. Розгляд усіх інших питань, що належать до діяльності Асоціації.

5.7. До виключної компетенції Загальних Зборів членів Асоціації належить:

5.7.1. Обрання Президента Асоціації та дострокове припинення його повноважень.

5.7.2. Прийняття рішення про реорганізацію чи ліквідацію Асоціації.

5.8. Загальні Збори (Конференція) членів Асоціації вважаються правомочними якщо на них присутні більше половини дійсних членів (делегатів Конференції) Асоціації.

5.8.1. Рішення Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації приймаються простою більшістю голосів присутніх на Загальних Зборах (Конференції) дійсних членів (делегатів Конференції) Асоціації.

5.8.2. Рішення про прийняття Статуту та внесення до нього змін і доповнень, а також про реорганізацію чи ліквідацію Асоціації приймається 3/4 голосів присутніх на Загальних Зборах (Конференції) дійсних членів (делегатів Конференції) Асоціації.

5.8.3. При голосування кожен дійсний член Асоціації (делегат Конференції) користується правом одного голосу.

5.8.4. Протоколи та рішення Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації оформлюються письмово та підписуються Головою Зборів (Конференції).

5.8.5. Загальні збори (Конференцію) веде Голова, яким є Президент.

5.9. Для перевірки дійсності річної фінансової звітності Загальні Збори (Конференція) членів Асоціації можуть прийняти рішення про залучення професійного аудитора, не пов’язаного майновими та іншими інтересами з Асоціацією.

6. Рада Асоціації

6.1. У період між Загальними зборами (Конференціями) членів Асоціації управління Асоціацією здійснює постійно діючий колегіальний орган – Рада Асоціації, яка складається з 25 членів Ради Асоціації. До складу Ради Асоціації входить Президент Асоціації, який за посадою є Головою Ради Асоціації.

6.2. Члени Ради Асоціації обираються Загальними зборами (Конференцією) членів Асоціації терміном на п`ять років зі складу дійсних членів Асоціації.

6.3. Висунення кандидатів в члени Ради Асоціації здійснюється шляхом:

6.3.1. Висунення кандидатів будь-ким з дійсних членів Асоціації, або групи членів Асоціації.

6.3.2. Самовисунення дійсних членів Асоціації.

6.4. Для виконання покладених на неї завдань Рада Асоціації:

6.4.1. Скликає чергові (позачергові, повторні) Загальні Збори (Конференції) членів Асоціації, визначає їх порядок денний, час та місце проведення.

6.4.2. Встановлює квоту та порядок обрання делегатів для участі у Конференції членів Асоціації.

6.4.3. Виносить на розгляд Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації проект основних напрямків діяльності Асоціації на поточний рік.

6.4.4. Встановлює розмір та порядок сплати вступних та членських внесків.

6.4.5. Приймає рішення про прийняття в члени Асоціації та виключення з членів Асоціації.

6.4.6. Порушує питання про дострокове припинення повноважень членів Ради Асоціації.

6.4.7. Здійснює контроль за виконанням Секретаріатом рішень Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації і затверджених ними основних напрямків діяльності Асоціації.

6.4.8. Реалізує рішення Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації.

6.4.9. Приймає рішення про доцільність участі Асоціації в організаціях, діяльність яких відповідає статутним завданням Асоціації.

6.4.10. Створює представництва Асоціації та припиняє їхню діяльність.

6.4.11. Приймає рішення про будівництво, відчуження майна, отримання кредитів, придбання або відчуження акцій і інших цінних паперів.

6.4.12. Розглядає кошторис фінансово-господарської діяльності Асоціації і виносить на затвердження його Загальними Зборами (Конференцією) членів Асоціації.

6.4.13. Приймає рішення з питань діяльності Асоціації, які виносяться на розгляд Президентом, або Ревізійною Комісією Асоціації.

6.4.14. У встановленому законодавством порядку приймає рішення про створення, ліквідацію чи реорганізацію дочірніх і самостійних підприємств.

6.4.15. Встановлює розмір та порядок оплати праці Президента Асоціації.

6.4.16. Затверджує Положення про оплату праці робітників Секретаріату Асоціації.

6.4.17. Сприяє роботі Третейського суду, створеного при Асоціації.

6.4.18. Виконує інші повноваження в рамках статутної діяльності Асоціації.

6.5. Засідання Ради Асоціації скликаються Головою Ради за необхідністю, але не рідше трьох разів на рік. Позачергові засідання Ради Асоціації можуть бути скликані на вимогу Ревізійної комісії або 1/3 членів Ради Асоціації.

6.6. Засідання Ради Асоціації є правочинними якщо на засіданні Ради присутнє більше половини складу Ради. Рішення Ради приймається простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Ради. У випадку рівності голосів членів Ради голос Голови Ради є вирішальним.

6.7. У необхідних випадках, за ініціативою Президента Асоціації, рішення Ради Асоціації можуть бути прийняті без проведення засідання, шляхом заочного голосування (опитувальним шляхом).

6.8. Повноваження членів Ради Асоціації можуть бути припинені достроково за рішенням Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації у випадках:

6.8.1. Неприйняття без поважних причин участі у роботі Ради Асоціації.

6.8.2. Втрати зв`язків з організаціями, які вони представляли на момент обрання членами Ради Асоціації.

6.8.3. Скоєння інших дій несумісних з принципами діяльності Асоціації.

6.9. У разі дострокового припинення повноважень членів Ради Асоціації Загальні Збори (Конференція) членів Асоціації обирає нових членів Ради Асоціації, з терміном їх повноважень до закінчення загального терміну повноважень членів Ради Асоціації.

6.10. У разі смерті, або іншої фізичної неможливості виконувати свої обов`язки членом Ради Асоціації, засідання Ради Асоціації проводяться за умови присутності інших членів Ради Асоціації, чиїх голосів вистачає для кворуму.

7. Президент Асоціації

7.1. Для керівництва поточною діяльністю Асоціації Загальними Зборами членів Асоціації обирається Президент Асоціації.

7.2. Президент Асоціації обирається терміном на п`ять років. Кількість термінів, протягом яких одна і таж особа підряд може обиратися Президентом Асоціації, не обмежується.

7.3. Президентом Асоціації може бути обраний будь-який дійсний член Асоціації, який досяг віку 25 років та має досвід роботи в сфері автомобільних перевезень не менш ніж 3 роки.

7.4. Висунення кандидатів на посаду Президента Асоціації здійснюється шляхом:

7.4.1. Висунення кандидатів будь-ким з дійсних членів Асоціації, або групи членів Асоціації.

7.4.2. Самовисунення дійсних членів Асоціації.

7.5. Кандидат на посаду Президента Асоціації повинен представити Загальним Зборам членів Асоціації програму дій по розвитку Асоціації на 5 років.

7.6. Вибори Президента Асоціації вважаються такими, що відбулися, якщо за його кандидатуру в першому турі проголосує 50% + 1 голос присутніх на правомочних Загальних Зборах членів Асоціації.

7.7. У разі не обрання Президента Асоціації в першому турі, проводиться другий тур голосування, на який виносяться дві кандидатури, що набрали найбільшу кількість голосів у попередньому турі виборів. Президент вважається обраним, якщо за нього проголосувала проста більшість.

7.8. Президент є головуючим Загальних Зборів (Конференції) учасників Асоціації, Головою Ради Асоціації, та очолює виконавчий орган Асоціації і в своїй діяльності:

7.8.1. Організовує виконання рішень Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації і затверджених ними основних напрямків діяльності Асоціації.

7.8.2. Представляє Асоціацію та веде від її імені переговори з органами державної влади, громадськими і міжнародними організаціями.

7.8.3. Скликає засідання Ради Асоціації.

7.8.4. Сповіщає учасників Асоціації про час і місце проведення Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації та їх порядок денний не пізніше, як за 45 днів до їх скликання.

7.8.5. Звітує Загальним Зборам (Конференції) членів Асоціації, Раді Асоціації про результати діяльності Асоціації.

7.8.6. Укладає від імені Асоціації, без спеціальної на то довіреності, договори (контракти) та інші юридичні акти, видає довіреності на одержання матеріальних цінностей, а також на ведення справ у суді та вчинення від імені Асоціації всіх процесуальних дій.

7.8.7. У межах затвердженого кошторису визначає, за узгодженням з Радою Асоціації, структуру, чисельність штату, посадові оклади працівників виконавчого органу Асоціації та її представництв.

7.8.8. Керує роботою виконавчого органу (Секретаріату) Асоціації.

7.8.9. Приймає рішення про прийняття, звільнення з роботи та преміювання працівників виконавчого органу Асоціації.

7.8.10. Затверджує положення про структурні підрозділи Секретаріату Асоціації та про його представництва (філії).

7.8.11. Відкриває розрахункові та інші рахунки в банках, підписує першим підписом грошово-розрахункові документи;

7.8.12. Організовує бухгалтерський облік та звітність Асоціації;

7.8.13. Видає накази, інструкції та інші акти з питань, що належать до його компетенції.

7.8.14. Затверджує тарифи на послуги, які надає Асоціація.

7.8.15. Затверджує установчі документи дочірніх та самостійних підприємств, які створені Асоціацією на підставі рішення Ради Асоціації.

7.8.16. Приймає рішення щодо пред’явлення від імені Асоціації претензій і позовів до організацій та фізичних осіб як в Україні, так і за її межами.

7.8.17. Вживає заходів щодо збереження майна Асоціації.

7.8.18. Розпоряджається коштами та майном Асоціації, у межах та порядку, визначеному Статутом.

7.8.19. Вирішує інші питання та здійснює інші дії у відповідності до чинного законодавства та даного Статуту, необхідні для досягнення мети Асоціації, за виключенням тих, що належать до компетенції Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації та Ради Асоціації.

7.9. Президент розпоряджається коштами Асоціації в рамках цього Статуту та основних напрямків діяльності Асоціації, затверджених Загальними Зборами (Конференцією) членів Асоціації. На операції з майном, що належить Асоціації, потрібна згода Ради Асоціації.

7.10. Президент Асоціації не має права без погодження з Радою Асоціації вирішувати питання, пов’язані з вже набутими Асоціацією корпоративними правами.

7.11. Повноваження Президента Асоціації можуть бути припинені достроково за рішенням Загальних Зборів членів Асоціації на підставах передбачених чинним законодавством України про працю та у випадку, якщо діяльність Президента Асоціації суперечить принципам діяльності Асоціації та перешкоджає досягнення Асоціацією задекларованих цілей.

7.12. Рішення про дострокове припинення повноважень Президента Асоціації вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало 50% + 1 голос присутніх на правомочних Загальних Зборах членів Асоціації.

7.13. В зазначеному випадку вибори нового Президента Асоціації повинні відбутися через 3 місяці, з моменту дострокового припинення повноважень Президента Асоціації. На період до нових виборів Рада Асоціації тимчасово покладає виконання обов`язків Президента Асоціації на іншу посадову особу Секретаріату Асоціації.

7.14. Президент Асоціації виконує свої обов`язки до обрання нового Президента Асоціації. У разі його смерті, іншої фізичної неможливості виконувати свої обов`язки, або порушення проти Президента Асоціації кримінальної справи за результатами його діяльності, Рада Асоціації тимчасово, до обрання нового Президента Асоціації, покладає виконання його обов`язків на іншу посадову особу Секретаріату Асоціації.

7.15. Президент несе особисту майнову відповідальність за нецільове використання коштів Асоціації.

8. Ревізійна комісія

8.1. Ревізійна комісія Асоціації є органом, який здійснює контроль за фінансово-господарською діяльністю Асоціації.

8.2. Ревізійну комісію обирають Загальні Збори (Конференція) членів Асоціації з числа дійсних членів Асоціації в кількості трьох осіб строком на п`ять років.

8.3. Висунення кандидатів на посаду членів Ревізійної комісії здійснюється шляхом:

8.3.1. Висунення кандидатів будь-ким з дійсних членів Асоціації, або групи членів Асоціації.

8.3.2. Самовисунення дійсних членів Асоціації.

8.4. Голова ревізійної комісії обирається на першому засіданні Ревізійної комісії зі складу її членів.

8.5. Ревізійна комісія підзвітна та підконтрольна тільки Загальним Зборам (Конференції) членів Асоціації .

8.6. Члени Ревізійної комісії та її Голова не можуть бути обрані в інші органи Асоціації, займати посади в Секретаріаті Асоціації, а також в утворених нею підприємствах (організаціях).

8.7. До компетенції Ревізійної комісії належить:

8.7.1. Складання висновку за річними звітами та балансами. Без висновку Ревізійної комісії Загальні Збори (Конференція) членів Асоціації не мають права затверджувати річний баланс.

8.7.2. Аналіз фінансового стану Асоціації, виявлення резерву покращення фінансового стану Асоціації та відпрацювання відповідних рекомендацій органам управління Асоціацією.

8.7.3. Організація та здійснення ревізій (перевірок) фінансово-господарської діяльності Асоціації, а саме: ревізія фінансової, бухгалтерської, платіжно-розрахункової та іншої документації Асоціації, пов`язаної зі здійсненням Асоціацією фінансово-господарської діяльності, на її відповідність чинному законодавству України, цьому Статуту та іншим нормативним документам Асоціації.

8.7.4. Контроль за витратами грошових коштів Асоціації у відповідності із затвердженим кошторисом Асоціації.

8.7.5. Перевірка виконання раніше виданих приписів по усуненню порушень та недоліків, виявлених попередніми ревізіями (перевірками).

8.7.6. Виконання інших дій (заходів), які пов`язані з перевіркою фінансово-господарської діяльністю Асоціації.

8.8. Ревізійна комісія має право:

8.8.1. Вимагати скликання позачергових Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації, Ради Асоціації у разі виникнення істотної загрози інтересам Асоціації або виявлення зловживань, допущених посадовими особами Асоціації.

8.8.2. Отримувати від посадових осіб Асоціації документи щодо фінансово-господарської діяльності Асоціації.

8.8.3. Вносити в органи управління Асоціацією та Секретаріат Асоціації пропозиції, направлені на усунення виявлених перевірками (ревізіями) порушень та недоліків в сфері фінансово-господарської діяльності Асоціації.

8.8.4. Порушувати перед органами управління Асоціацією та Секретаріатом Асоціації питання про відповідальність посадових осіб Асоціації, у разі виявлення фактів порушення ними своїх посадових обов`язків.

8.9. Чергові перевірки виконання кошторису, Ревізійна комісія проводить за підсумками фінансово-господарської діяльності Асоціації за рік.

8.10. Позачергові перевірки Ревізійна комісія проводить:

8.10.1. На вимогу 1/3 членів Асоціації.

8.10.2. За рішенням Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації або Ради Асоціації.

8.10.3. За власною ініціативою.

8.11. Роботу Ревізійної комісії організовує її Голова.

8.12. Ревізійна комісія приймає рішення на своїх засіданнях простою більшістю голосів. Засідання Ревізійної комісії вважається чинним у разі присутності на ньому___ членів Ревізійної комісії.

8.13. Повноваження членів Ревізійної комісії можуть бути припинені достроково за рішенням Загальних Зборів (Конференції) членів Асоціації у разі:

8.13.1. Неприйняття без поважних причин участі у роботі Ревізійної комісії.

8.13.2. Скоєння дій несумісних з принципами діяльності Асоціації.

8.13.3. Переходу на іншу роботу, яка виключає діяльність в Ревізійній комісії.

8.14. У разі дострокового припинення повноважень членів Ревізійної комісії Загальні Збори (Конференція) членів Асоціації обирає нових членів Ревізійної комісії, з терміном їх повноважень до закінчення загального терміну повноважень членів Ревізійної комісії.

9.Секретаріат Асоціації

9.1.Секретаріат Асоціації є виконавчим органом і забезпечує поточну діяльність всіх органів Асоціації.

9.2. Секретаріат Асоціації складається з трудового колективу Асоціації – громадян, що беруть участь своєю працею у її діяльності на основі трудового договору (контракту).

9.3. Загальне керівництво роботою Секретаріату здійснює Президент Асоціації.

9.4. Секретаріат Асоціації діє на підставі Положень про відділи (департаменти), представництва і посадових інструкцій.

9.5. Трудові стосунки з працівниками Асоціації, включаючи прийняття на роботу та звільнення, робочий час та час відпочинку, оплату праці, гарантії та компенсації регулюються чинним законодавством України, колективним договором, Правилами внутрішнього трудового розпорядку та трудовими договорами (контрактами) з працівниками Асоціації, які укладаються відповідно до вимог законодавства України.

10. Фінанси та майно Асоціації

 
набоковДата: Четверг, 08.03.2007, 21:03 | Сообщение # 2
Аноним
Группа: Пользователи
Сообщений: 3
Статус: Offline
В принципе все верно.А как стать участником ассоциации?
 
asvapДата: Четверг, 08.03.2007, 21:07 | Сообщение # 3
Администратор
Группа: Администраторы
Сообщений: 7
Статус: Offline
Вам необходимо заплнить бланк заявления и выслать его руководителю АсВАП Куркчи Евгению.

Заявление на вступление в АсВАП

Президенту Асоціації

Внутрішніх Автоперевізників України

Є.В.Куркчі

_____________________________

_____________________________,

(Ф.И.О.)

Проживаючого за адресою

_____________________________

_____________________________

Заява

Прошу прийняти мене в члени Асоціації Внутрішніх Автоперевізників України.

Із Статутом Асоціації ознайомлений, та зобов’язуюся виконувати усі його положення.

«____» _______________ 200__ г. ______________________

(підпис)

 
ZEROДата: Пятница, 09.03.2007, 00:49 | Сообщение # 4
Модератор
Группа: Модераторы
Сообщений: 18
Статус: Offline
Quote (набоков)
В принципе все верно.А как стать участником ассоциации?

Тут уже и так непонятки появились насчет ренистрации
 
Форум » Форум АСВАП » Публикация и обсуждение основных документов » Устав АсВАП
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Создать бесплатный сайт с uCoz